GIDA İNTOLERANSI TEDAVİSİ

Uzun yıllardır sizi etkileyen, hayatınızı çekilmez hale getiren bir hastalığınız varsa, tedavisi için birçok hekime gitmiş, her türlü bilimsel tedaviyi denemiş ve çok çeşitli ilaçlar kullanmış olmanıza rağmen çaresini bulamamışsanız, hastalığınızın altında bir gıda intoleransı veya allerjisi yatıyor olabilir.

TEKNOLOJİK UYGULAMALAR

Teknolojik uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

SAĞLIK REHBERİ

Tüm Hastalıklar Hakkında Bilgi, Sağlık Makaleri, Doktora Sorulmuş Sorular ve Sağlık Ansiklopedisi İçin Tıklayın.

TEDAVİLER

Tüm tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

DOKTORUNUZA SORUN

Sağlık sorunlarınız hakkında uzmanlarımızdan yardım alın.

GIDA İNTOLERANSI TEDAVİSİ

GIDALARA İNTOLERANSINIZ VEYA ALERJİNİZ OLABİLİR!

Uzun yıllardır sizi etkileyen, hayatınızı çekilmez hale getiren bir hastalığınız varsa, tedavisi için birçok hekime gitmiş, her türlü bilimsel tedaviyi denemiş ve çok çeşitli ilaçlar kullanmış olmanıza rağmen çaresini bulamamışsanız, hastalığınızın altında bir gıda intoleransı veya allerjisi yatıyor olabilir. Bu nedenle yapılması gereken ilk şey vücudunuzun böyle bir gıda allerjisi veya intoleransının olup olmadığının belirlenmesidir. Bu durumun belirlenmesinde en önemli teşhis yöntemi, hastaya uygulanacak bir takım testlerdir. Ancak bu testlerin her zaman yapılması mümkün olmayabilir. Bu nedenle hastalardan alınacak iyi bir anamnez (hikaye) ve detaylı bir fizik muayene de bize teşhiste son derece yardımcı olabilir. Bir çok gıdaya allerjisi olmasına rağmen uzun yıllar bunun farkında olmadan yaşayan ve buna bağlı şikayetleri olan insanlar vardır. Bu nedenle gıda allerjilerinde görülen semptom ve bulguların açıklanması, hastaların uyarılmasına ve kendi kendine bilgi sahibi olmasına yardımcı olacaktır. Aşağıda bu semptom ve bulgular kısaca özetlenmiştir.
 

  • Çoğunlukla dudaklar şiştir.
  • Yanaklar sıcak ve kırmızıdır(Elma yanaklı gibidir),
  • Kulaklar kırmızı ve elle dokunulduğunda dahi sıcaklığı hissedilir. (Kişinin herhangi bir gıdaya intoleransı varsa gıdayı yedikten yarım saat sonra kulaktaki kızarıklık daha belirgin hale gelir).
  • Dil zaman zaman şiş ve ağız içine sığmaz hissi verir.
  • Yüz ifadesi maske yüz gibidir. İfadesiz bir yüz görüntüsü vardır.(boşluğa bakar gibidir).
  • Hasta çok konuşkan ve heyecanlı, ses tonu yüksek ve sesi çatallıdır. Hastaya mülakat yapılacak olursa kekeleme olabilir.
  • Çok miktarda ağızdan salya salgılar, bazen kontrol edemeyecek kadar fazladır. Uykuda yastığını ıslatır.
  • Sürekli tekrarlayan kulak iltihapları, sık sık bademcik iltihabı olur, bu sebeple sık sık doktora gider.(Özellikle 10 yaş altı çocuklarda sık görülür.)
  • Gözler cam gibi parlak, göz çevresinde halka şeklinde morluk olabilir. Güneşe bakamazlar ve koyu güneş gözlüğü takarlar.
  • Normal sıcaklıkta dahi terleme olur. Gece terlemeleri daha belirgindir, genelde gece yarısı kaşıntıları vardır. Uzun süreli bazen günün belirli saatlerine denk gelen, el ve ayak terlemeleri vardır.
  • Beden kokuları belirgindir. Bazı kişilerde rahatsız edecek düzeydedir.
  • Huzursuz bacak sendromu olabilir. Özellikle uykuda ayaklarda ağrı, kasılmalar, hatta kramplar olabilir. Ellerde parmaklarda ağrı, şişlik, uyuşma, sabah eli açmakta ve kapamada güçlük olabilir.
  • Çocuklarda sinirlilik, öfke, agresiflik, yerinde duramamak (hiperaktif), kıpır kıpır olma, kendilerini sevdirmeme, Bir kısmında hareketsizlik, çevresi ile ilgisizlik( hipoaktif), algılamada güçlük vardır (otistik). Gıda ve gıdalara karşı intolerans varsa yukarıdaki belirtilerin bir veya birkaçı görülebilir.

GIDA İNTOLERANSI VÜCUTTA AKUT VEYA KRONİK SEMPTOMLARA YOL AÇAR.

AKUT SEMPTOMLAR

Akut gelişen semptomlar ALLERJENİN deri veya mukoza ( burun içinde, boğazda, nefes borusunda ) ya teması ile ortaya çıkar. Kızarma, şişme, ağrı, yanma, kaşıntı olur. Göz kapakları şişer, göz yaşarır, burun akar, hapşırma olur. Deri de kaşınma, kızarma, ağrı, ürtiker benzeri lezyon olabilir.
 

KRONİK SEMPTOMLAR

Kronik semptomlar daha ziyade vücudun gıdalara karşı gösterdiği intolerans reaksiyonlarında görülür. Gıdalara karşı allerji veya intolerans varsa organların görevi, işlevi bozulur. Organ, doku ve hücreler iyi çalışamaz yeteri kadar üretemez (örneğin pankreas bezi yeteri kadar insülin hormonu üretemez ve diyabet oluşur ya da akciğer iyi nefes alıp veremez astım oluşur vs)

GENEL ŞİKÂYETLER

  • Yorucu iş yapmadan; uzun süren yorgunluk, halsizlik varsa, uykudan sonra dinç yataktan kalkmıyorsa, gün içerisinde kendini sürekli yorgun hissediyorsa
  • Normal ortamda dahi terliyor veya üşüyor ise,
  • Normal beslendiği halde kilo alıyor ve kilolu ise,
  • Normal beslenildiği halde kilo alınamıyor ise(özellikle süt intoleransı)
  • Uyku bozukluğu varsa,
  • Uykuda diş gıcırdatma veya diş kitleme varsa,
  • Uzun süren baş dönmeleri varsa (anemik bir problemi yokken)
  • Olaylara karşı konsantrasyon güçlüğü varsa,
  • Gün gün hafıza zayıflığı varsa,
  • Aşırı kızgın öfkeli ise ( olaylara karşı sert normal olmayan tepkiler veriyorsa)
  • Normalden hareketli ( hiperaktif ) ise
  • Normalin üzerinde yemek yiyor ise,
  • Sindirim sistemi ile ilgili, mide bulantınız, mide yanması, sürekli tokluk hissi, mide ve bağırsaklarda sürekli gaz varsa, şişlik, hazım güçlüğü, mide barsaklarda uzun süreli veya zaman zaman ağrılar veya kramplar varsa, uzun süren kabızlık veya ishal varsa, barsaklarda iltihabı hastalık ( kolitis ulserosa, Kronik hastalığı) varsa,
  • Solunum sistemi ile ilgili; sık sık soğuk algınlığı, sinüzit, sık sık tonsillit, uzun süreli boğaz’da gıcık varsa, kronik bronşit, astım hastalığı varsa,
  • Kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili; yüksek tansiyon, düşük tansiyon, kalpte ritm bozukluğu, aritmi, çarpıntı vs varsa
  • Üriner sistemle ile ilgili; sık sık idrar yapmak istiyorsa ( iltihap olmadan)
  • İdrar yapma sırasında, yanma acıma varsa, sık sık enfeksiyon geçiriyorsa, idrar kaçırıyorsa,
  • Baş ağrısı, migren, omuz ve boyun ağrıları, uzun süren gözde; kaşıntılar, kızarıklık, sık sık kulakta iltihaplar, kulak çınlaması varsa,
  • Eklemlerde şişme, ağrı varsa, morluk varsa,
  • Sırt ve boyun kaslarında ağrılar varsa,
  • Romatizmal hastalık varsa,
  • Ağız içinde, deride, genital organlarda yara (aft)
  • Lenf düğümlerinde şişme varsa
     

Gıda allerjilerinden, gıda intoleransından kuşkulanmak gerekir. Bu durumun belirlenmesi için kliniğimize baş vuran hastalara birçok testler yapılmaktadır. Sonuçta elde edilen veriler ışığında hastanın gıda allerjisi olup olmadığı belirlenmekte ve tedavide bu gıdalar diyetten çıkarılmak suretiyle hastanın rahatsızlığı ne olursa olsun kısa sürede şifa bulması sağlanmaktadır. 

KLİNİĞİMİZDE TEDAVİ SÜRECİ

Kliniğimize başvuran hastaların ilk olarak detaylı bir hastalık öyküsü alınır. Fiziki muayenesi yapılır. Daha sonra Biyorezonans test yöntemleriyle hastalığa sebep olan etkenler tespit edilir. Bu uygulamalar her hastaya ve her hastalığa özeldir.

KLİNİĞİMİZDE UYGULANAN TESTLER

Tedavi yapılması gerekliliği oluştuğunda artık hastaya bazı testler yapılmalıdır. Bu testler arasında:

Gıda Testi; Yapılan bu testler ile vücudun tolere edemediği, zararlı olan maddelerin hastalar için yapılan diyetten çıkarılması söz konusudur.

Hormon Testi: Hastalığa neden olan hormonlarında araştırılması gereklidir. Çünkü eksik kalan vitamin ve minerallerin dışarıdan takviye edilmesi gereklidir.

Bağırsak Florası Testi: yapılan bu test ile gastrointestinal sistemine ait fonksiyonlar değerlendirilecektir. Şişkinlik, diyare, geğirme, yanma gibi şikâyetlerde bu testler tedavilerde kullanılmaktadır. Bu testlerde bozukluk var ise tedavinin başarıya ulaşması zor olacaktır.

Ağır Metal Testi: Vücutta ağır metaller bulunabilir. Bu test ile tespit edilebiliyor. Sonrasında çelesyon ve detox yolları bu şekilde tedavi edilebilir.

Toksit Madde Testi: Vücudumuzda sindirim, deri yolu, solunum yolları ile çeşitli toksikler birikebilir. Bunların yaptıkları birikim vücut içerisinde bazı fonksiyonların çalışmasını engelleyecektir. Belirlenen bu sorunlar detox yöntemleri ile vücuttan temizlenbiliuor.

PH Testi: Hastalarda mezenkim dokusunun PH düzeyini belirler. Normal PH değerlerine gelmesi sağlanacaktır.
Tüm bu testlerle hastalıkların etkenleri tespit edilir. Elde edilen sonuçlarla hastalara özel olarak tedavi seçenekleri uygulanır. Özellikle vücut için zararlı olan gıdanın diyetten çıkarılması gereklidir. Tedavide gerekli olan ve eksik kalan mineral, vitamin desteğinin sağlanması ile birlikte de gerekli düzenlemeler yapılır. Bunların yanı sıra toksik olan maddeler detox yöntemleri ve çelesyon ile vücuttan temizlenmektedir.

Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra ACUGRAPH cihazı da kullanılmaktadır. Bu cihaz hastaları Çin tıbbı açısından değerlendirmektedir. Vücut içerisinde klinik testlerle yapılan tetkiklerde bulunan eksikler, bu cihaz ile yapıldığında enerji eksikliği olarak değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmelere göre de çeşitli akupunktur tedavileri yapılmaktadır. Tek kullanımlık iğnelerle yapılan tedavilerde de alerjik hastalıklarda etkili sonuçlar alınabilmektedir.

İLAÇSIZ TEDAVİ MERKEZİ

Sağlık sorunlarınız hakkında uzmanlarımızdan yardım alın. Sorunuzu iletmeden önce lütfen E-Posta adresinizi doğru yazınız. Uzmanlarımızın cevapları size E-Posta adresiniz üzerinden iletilecektir

DOKTORUNUZA SORUN
Lütfen adınızı yazınız.
Lütfen soyadınızı yazınız.
Lütfen size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası yazınız.
Lütfen size ulaşabileceğimiz e-posta adresinizi yazınız.
Mesajınızın konusunu seçiniz.
Bize ulaştırmak istediğiniz sorunuzu yazınız.

MERAK ETTİKLERİNİZ

SORU - CEVAP
Her 5 Kişiden Biri Alerji Problemi Yaşıyor

Alerjik Problemlerin Toplumda Yaygınlığı ve Nedenleri

Çocuklarda görülen alerjilere karşı hassaslıkla ilgili çalışmalarda sonuçlar oldukça ciddidir. Büyük şehirlerde yaşayan çocukların %30 unda sebebi bilinmeyen atopik hipersensivite mevcut,%12 sinde alerjik rinit,...

ŞİFAHANE, İLAÇSIZ TEDAVİ MERKEZİ MERKEZİ

HAKKIMIZDA

ŞİFAHANE

Şifahane, İlaçsız Tedavi Merkezi uzman akademik kadrosu, ileri tıbbi donanımı ile Türkiye'nin özel sağlık kompleksidir.

BASINDAN

HABERLER

Şifahane, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Alanya hakkında şimdiye kadar basında yer alan haberleri BASINDAN sayfası altında bulabilirsiniz.

SİZE ÖZEL

SAĞLIK REHBERİ

Tüm Hastalıklar Hakkında Bilgi, Sağlık Makaleri, Doktora Sorulmuş Sorular ve Sağlık Ansiklopedisi İçin Tıklayın.

İletişim

Şifahane, Sağlıklı Yaşam Merkezi

Saray Mah. Hoca Ahmet Yasevi Cad.
Ustalıoğlu Sok. Saliha Hüseyin Zamanoğlu Apt.
No: 16/A / Alanya, Antalya - TÜRKİYE

Email: [email protected]

Detaylı bilgi ve randevu için:

Şifahane, Çalışma Saatlerimiz:

Pazartesi - Cumartesi : 08:00 - 19:00

Alanya, Sağlıklı Yaşam Merkezi:

Saray Mahallesi | Hoca Ahmet Yasevi Caddesi | Ustalıoğlu Sokak | Saliha Hüseyin Zamanoğlu Apartmanı | No: 16/A | Alanya | Antalya | 07400 | Türkiye