Sinir Sistemi Nöron Denen HücreLerden OLuşur Ve Bu NöronLar Birbirine Bağlanarak SinirLerin UyarıLmasını SağLarLar. Bu NöronLarı Birbirine Bağlayan AsetiLkoLin Denen Bir Maddedir. AsetiLkoLin NöronLarı Birbirine BağLayarak SinirLerin UyarıLmasını SağLar. Daha Sonra UyarıLma işLeminin Sona Ermesi İçin NöronLarın Birbirinden AyrıLması Gerekir. Bu AyrıLma işLemini De AsetiLkoLin Esteraz AdLı Enzim AsetiLkoLin Denen Maddeyi Yıkıma Uğratarak GerçekLeştirir. BöyLece UyarıLma HâLi Sona Ermiş oLur. Buraya Kadar AnLattıkLarım Sigara KuLLanmayan Sigaranın Sinir Sistemine Etkisi NormâL BireyLer İçindir.

Sigara İçen Kişide Durum Bundan FarkLıdır. Sinir HücreLerini BağLama hususunda Aynı işlevi Gören AsetiLkoLin Ve Nikotin Arasında Bir Yarış Vardır. NikotinSigaranın Sinir Sistemine Etkisi Birbirine BağLar. Bir Nevî Yarışın GâLibi oLur. NöronLara BağLanan NikotinLe BirLikte SinirLer UyarıLmış HâLe Geçer. Çok iLginç DeğiL mi? Daha Da iLginç oLanı Bu Sürecin Devamıdır. Sürecin Devamında Sinir HücreLerini Birbirinden Ayırıp UyarıLma HâLini SonLandırmak İçin AsetiLkoLinEsteraz Enzimi Harekete Geçer. AsetiLkoLinEsteraz Enziminin Karşısına AsetiLkoLin Yerine Nikotin Çıkar. Bu Durumda AsetiLkoLinEsteraz Enziminin Nikotini Yıkıma Uğratması Biraz Zor Bir HâL aLır. Nikotinin Yıkımı AsetiLkoLine Göre Daha Güçtür. Bu SebepLe Nikotin Yıkıma Uğrayana Kadar SinirLer AsetiLkoLine Göre Daha FazLa Süre UyarıLmış HâLde KaLır. Sigaraya iLk İçen Birinin Vücudu Bu Durumdan eLbette Rahatsız oLur Ancak Sigaraya Devam Eden Kişinin Sinir HücreLeri ZamanLa Bu UyarıLma HâLine ALışır Ve Ritmini Buna Göre DüzenLer. Sigara İçmeyen Birinde Vücudun NormâL UyarıLma HâLi Sigara İçmeye BaşLadıktan Sonra AnormaL Bir HâL ALır Ancak Bu AnormaL Duruma ZamanLa ALışan Vücut Artık Bu Durumu NormâL Bir Durummuş Gibi ALgıLamaya BaşLar. Dikkat ederSeniz Bu ALışma Sürecinde Kişi İçtiği Sigaradan Pek Zevk ALmazSigaranın Sinir Sistemine Etkisi Bunu Kendimden BiLiyorum Çünkü MaaLesef Ben De Sigara Tiryakisiyim.

AnormaL Durum NormaLmiş Gibi ALgıLanmaya BaşLayınca Sigara Artık Vücut Tarafından EkmekSigaranın Sinir Sistemine EtkisiSu Gibi TemeL İhtiyaç Maddesi OLarak ALgıLanır. SinirLerin UyarıLma Eşiği YükseLmiştir Ve Bu Eşik Değere ULaşmak İçin NöronLara BağLanan AsetiLkoLin Maddesi Yetersiz KaLmaktadır. Bu Değeri SağLamak İçin Nikotine İhtiyaç DuyuLur. Nikotin De Tütünde BuLunurSigaranın Sinir Sistemine Etkisi Yâni Sigarada.

ÖyLe Pek BiLimseL TerimLere Başvurmadan Sigaranın Sinir Sistemine Etkisi YaLın Bir DiLLe AnLatmaya ÇaLıştım Ancak AnLattıkLarım Tamamen BiLimseLdir Ve KanıtLanmıştır. Umarım AnLatabiLmişimdir. AsetiLkoLin’e Göre NöronLarı Daha HızLı SağLığınıza Sahip Çıkmak İçin SinirLerinize Hâkim OLun…

Önceki İçerikDERMATİT TEDAVİSİ HAKKINDA
Sonraki İçerikMora Terapi (Biorezonans) ile 45 dakikada sigaraya elveda!