Dermatit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hastada ön muayene çok önemlidir. Hasta her açıdan sorgulanmalı egzamalı bölge her şeklide incelenmelidir. Hastanın yiyecekleri en ince ayrıntısına kadar sorgulanmalı ve hastada alerjik reaksiyon gösteren yiyecekleri bir daha kullanmaması gerektiği önemle açıklanmalıdır. Hastadan alınan bilgiler sonucunda ilk olarak alerjiye ortam hazırlanan tüm materyaller ortadan kaldırılmak üzere girişimler yapıldıktan sonra hastaya belli başlı testler yapılarak hastalığın en etkili biçimde tedavi edilmesi sağlanır. Hastalığın teşhisi için kullanılan bazı testler şunlardır;

-Gıda testi: Bu test ile hastanın vücudunun hangi yiyecekleri & içecekleri istemediği belirlenir.

-Alerji profil testi: Bu test ile hastada alerjiye sebep olabilecek herhangi bir durum söz konusu mu o tespit edilir.(Küf, toz, polen…)

-Miasm testi: Bu test yardımı ile hastanın hangi tür kötü havadan rahatsız olduğu belirlenir.

-Bağırsak florası testi: Bu test ile öncelikle gastrointestinal sistem incelenir. Gastrointestinal sistemin tüm fonksiyonları incelenir. Tüm anormal durumlar göz önünde bulundurulur,
(Konstipasyon- kabızlık- ,diyare- ishal-, gaz, şişkinlik, herhangi bir yanma hissi vb.) tedavisi en uygun şekilde yapılır. Bağırsak yapısında bir bozukluk varsa tedavi oldukça zordur. Belirli tedavi yöntemleri uygulanır fakat başarıya ulaşmak o kadar da kolay değildir.

-Toksik madde testi: Bu test vücudumuzdaki tüm toksik maddeler tespit etmek için uygulanır. Bu toksik maddelerin birikmesi öncelikle egzamaya sebep olmakla birlikte büyük organlarda (pankreas,beyin gibi) biriktiğinde daha büyük sorunlar ortaya çıkarabilir. Bunun erken tespit edilmesi önemlidir. Toksik maddeler tespit edildikten sonra uygun detox yöntemleri ile bu maddeler vücuttan uzaklaştırılır.

-pH testi: Bu test ile Hastanın mezenkim dokusundaki pH anomalileri belirlenir ve normal pH a ulaşması için uygun tedavi yolları uygulanır.

Yukarıda bulunan tüm testler yapıldıktan sonra gıda testi ile tespit edilen vücut için zararlı tüm yiyecek ve içecekler diyetten çıkarılarak işe başlanır. Hastada yine testler yardımıyla tespit edilen hormon, vitamin ve mineral eksikleri giderilmek üzere hastaya takviye yapılır. Bağırsak florasının düzeltilmesi için uygun işlemler yapılır. Fakat bu işlemin uzun sürmesi de her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Test ile tespit edilen toksik maddeler detox ve birkaç farklı yöntemle vücuttan atılır.

Bunların hepsi haricinde tabi ki uzun süre oral ilaç ve süspansiyon krem tedavisi yapılan hastalar da mevcuttur. Ama yukarıda belirttiğimiz yöntemlerle tedavi daha kısa süreli ve kalıcı olmaktadır.

Ayrıca bazı kliniklerde uygulanan çok farklı yöntemlerde mevcuttur. Akupunktur bölgelerini belirleyerek bu bölgelere tedavi uygulanması da bunlardan biridir.

Önceki İçerikEgzama Tedavisi Öncesi Yapılan Testler
Sonraki İçerikDr. Recep Çelik Kimdir?